Baseballclub The Frogs wint de prijs voor "Jeugdsportclub van het jaar 2023" en gaat verder met nieuwe regionale samenwerkingen

#
Share this post:

Baseballclub The Frogs wint de prijs voor "Jeugdsportclub van het jaar 2023" en gaat verder met nieuwe regionale samenwerkingen

Op 26 januari 2024 heeft de Oudenaardse baseballclub The Frogs de prijs voor "Jeugdsportclub van het jaar 2023" gewonnen. Deze prijs wordt uitgereikt aan de jeugdsportclub met de mooiste groei en verwezenlijkingen van het vorige jaar. Naast de uitstekende prestaties van het afgelopen jaar, heeft The Frogs voor het derde jaar op rij een enorme groei van leden gerealiseerd.

De Oudenaardse baseballclub is opgericht in 2007 en heeft enkele jaren geleden een jeugdwerking opgestart. Sindsdien kent de club een enorme groei aan spelers. De club heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan haar basisstructuur en plukt daar nu de vruchten van.

Voorzitter Teun Vanderghote is erg trots op de prestaties van de club: "We zijn enorm blij met deze prijs. Het is een erkenning voor het harde werk dat we de afgelopen jaren hebben verricht. Dit is niet alleen een prestatie van de club en het bestuur, maar ook van de leden en niet te vergeten de vele vrijwilligers die altijd en overal paraat staan. Zonder de vrijwilligers zouden we dit nooit kunnen realiseren. We willen iedereen, maar zeker de vele helpers, bedanken die hebben bijgedragen aan het succes van onze club."

"Door de groei van onze club kunnen we nu ook verder kijken", gaat Vanderghote verder. "In 2024 starten we een nieuwe samenwerking met De Wielsbeke Pitbulls, waardoor we meer kinderen de kans geven om deel te nemen aan de Belgische competitie. Ook onze coaches worden opgepikt in nationale programma's waar zij meewerken aan de ontwikkeling van jonge baseballtalenten van heel Belgiƫ." Dit komt de club alleen maar ten goede.

Maar ook voor ouders en volwassen spelers die zin hebben om te spelen, staan The Frogs te springen. Door de opstart van een recreantenteam in 2023 zorgen ze bij The Frogs ervoor dat deze categorie baseball & softball kunnen spelen in Oudenaarde.

Wil je meer weten over de club? Bezoek dan hun website op thefrogs.be